VIANOČNÉ STROMČEKY, VENCE, GIRLANDY A DEKORÁCIE : NAJČASTEJŠIE OTÁZKY A ODPOVEDE

UMELÉ VIANOČNÉ STROMČEKY


AKÝ JE ROZDIEL MEDZI 2D A 3D VIANOČNÝM STROMČEKMI?
2D vianočné stromčeky sú vyrábané z klasických PVC fólií , ktoré sú v rôznych tvaroch a farbách nastrihané do rôznych šírok, dĺžok a hrúbok ihličia. Takéto stromčeky sú vďaka hustému ihličiu mimoriadne husté a široké.
3D vianočné stromčeky sú vyrobené z PE materiálov a ich vetvičky sú celistvé plastové odliatky, ktoré na pohľad a dotyk verne kopírujú tvar a hustotu skutočného „živého“ ihličia. V porovnaní s 2D ihličím nie sú tak husté, ale na pohľad sú na nerozoznanie od prírodných vianočných stromčekov.

Na obrázku zľava : stromček OREGON (len 2D), stromček VERMONT ( kombinácia 2D + 3D), stromček ELEGANT ANGEL ( len 3D)

stromcek_OREGON.jpg stromcek_VERMONT.jpg stromcek_elegant_angel.jpg

PREČO EXISTUJÚ STROMČEKY V KOMBINÁCII 2D A 3D IHLIČIA?
Kombinácia 2D a 3D vetvičiek je ideálnym kompromisom pri kúpe umelých vianočných stromčekov. 2D ihličie dodáva stromčeku hustotu ihličia, na ktorú sú zákazníci umelých vianočných stromčekov zvyknutí a 3D ihličie, umiestnené po obvode pridáva stromčekom reálny vzhľad. Pri kúpe vianočného stromčeka je potrebné myslieť aj na miesto pre vianočnú výzdobu. Ak sa stromček ozdobí vianočnými ozdobami, zo samotného vianočného stromčeka je nakoniec častokrát vidieť len obvodové 3D vetvičky. A práve takýto vianočný stromček vo výslednom efekte pôsobí skutočne bohato, husto a reálne, pretože stromček má hustotu 2D ihličia a autentický vzhľad 3D ihličia.
Navyše cena takto kombinovaných vianočných stromčekov, je vynikajúcim kompromisom medzi lacnejšími 2D stromčekmi a drahšími 3D stromčekmi.

 pe_vs_pvc_artificial_christmas_trees_christmas_tree_market_for_pvc_christmas_tree.jpg

AKÝ VIANOČNÝ STROMČEK SI MÁM VYBRAŤ , KEĎ SA NEVIEM ROZHODNÚŤ MEDZI 2D a 3D VIANOČNÝM STROMČEKOM?
Na prvom mieste je častokrát finančný limit určený na kúpu vianočného stromčeka. Nasleduje individuálna predstava o výzore vianočného stromčeka. Je potrebné zamyslieť sa nad tým, či si predstavujete hustý, široký a bohatý vianočný stromček, pretože pokiaľ hľadáte takýto „americký“ typ vianočného stromčeka , tento výzor majú zväčša len 2D vianočné stromčeky, napríklad stromčeky OREGON alebo COLUMBUS, ktoré sú aj najpredávanejšími stromčekmi na americkom trhu. Pokiaľ hľadáte autentický vzhľad s dôrazom na každý detail, stromčeky z 2D+3D alebo čisto 3D materiálov budú skvelou voľbou. Je dobré myslieť aj na to, že umelý vianočný stromček vydrží minimálne 10 rokov a preto aj vyššia počiatočná finančná investícia do drahších vianočných stromčekov, sa časom určite vráti.

soba_red_luxury.jpg

PREČO JE V PONUKE TAK VEĽA STROMČEKOV A AKÉ SÚ MEDZI NIMI ROZDIELY ?
Každý typ vianočného stromčeka je unikátny svojim prevedením, tvarom, farbou a hustotou ihličia. Tak ako v prírode existujú rôzne druhy ihličnanov, tak aj dizajnéri vianočných stromčekov navrhujú umelé stromčeky, aby ich vzhľad zachytili čo najreálnejšie a v čo najširšej palete ich druhov. Aj v našej ponuke máme široké alebo úzke stromčeky, jedličky, smreky, borovice, stromčeky so svetlým, tmavým, kombinovaným alebo dúhovaným ihličím. Každý typ ihličia je unikátny a dodáva vianočnému stromčeku svojráznosť. Finálny výber je len vecou osobného vkusu zákazníka.

stromceky mix soba_1.jpg

MUSÍM SI K UMELÉMU VIANOČNÉMU STROMČEKU KÚPIŤ EŠTE STOJAN ? 
Nie, všetky naše vianočné stromčeky majú už v balení aj pevné kovové stojany so skrutkami, vďaka ktorým sa stromček polohuje a zarovnáva v prípade nerovnej podlahy. Nami uvádzané výšky jednotlivých vianočných stromčekov sú už aj vrátane kovových stojanov.

AKO DLHO MI VYDŽÍ UMELÝ VIANOČNÝ STROMČEK ? 
Naše umelé vianočné stromčeky sú vyrábané z kvalitných PE a PVC fólií, vďaka ktorým sú vetvičky pevné a pekne držia tvar. Taktiež aj samotné kovové konštrukcie stromčekov a stojany sú vyrobené z pevnej ocele. Životnosť umelého vianočného stromčeka je minimálne 10 rokov a aj po tejto dobe sú vianočné stromčeky plne funkčné. Najčastejšou príčinou ich výmeny je zmena vkusu, výmena za inú veľkosť vianočného stromčeky, prípadne nákup vianočného stromčeka v aktuálnych módnych trendoch.

MÔŽE UMELÝ VIANOČNÝ STROMČEK  "OPADÁVAŤ" A "ZAPÁCHAŤ"? 
Umelé vianočné stromčeky by za normálnych okolností opadávať nemali. Je prirodzené, že pri stavaní stromčeka nejaké ihličie opadne, prípadne sa uvoľní vetvička, čo je však úplne v poriadku, pretože dochádza k mechanickej manipulácii s ihličím. Pri stavaní stromčeka by však nemalo opadané ihličie pokrývať podlahu, to už samozrejme nie je poriadku a svedčí to o nízkej kvalite stromčeka. Po umiestnení stromčeka na jeho miesto v domácnosti by už ihličie nemalo opadávať vôbec a vetvičky by mali pekne držať tvar a poskytovať potrebnú oporu vianočnej výzdobe a dekoráciám. To isté platí aj o vianočných stromčekoch s aplikáciou snehu. 

Čo sa týka silného chemického zápachu niektorých vianočných stromčekov, akýkoľvek chemický zápach svedčí o tom, že stromčeky boli vyrobené z lacných plastov a pri ich výrobe sa používali aj zväčša zdravotne závadné chemické zmäkčovače. Situácia so zapáchajúcimi umelými vianočnými stromčekmi sa týka väčšinou aktuálne moderných 3D materiálov, odborne označovaných ako PE materiály, nakoľko ich výroba je náročná na kvalitné plasty a ich šetrné a a dôkladné spracovanie. Kvalitné vianočné stromčeky sú vyrábané z tých najkvalitnejších PE materiálov a práve tento nepríjemný zápach je hlavným indikátorom rozdielu medzi kvalitným a nekvalitným vianočným stromčekom.

soba___elegant_tree.jpg

AKO SI VYBRAŤ TÚ SPRÁVNU VÝŠKU  VIANOČNÉHO STROMČEKA?
Platí, že čím je vianočný stromček vyšší, tým je aj širší, bohatší a naopak. Ak niekde uvidíte vysoký vianočný stromček a ten Vás ohúri svojou šírkou a hustotou, ale Vy potrebujete nízky stromček do 150 cm, skúste sa opýtať na fotografie stromčeka v menšom prevedení. Predídete tak prípadnému sklamaniu a nedorozumeniu. Je samozrejmé, že všetky vysoké vianočné stromčeky nás ohúria už len samotnou výškou, pričom pri nízkych stromčekoch vidíme aj drobné detaily. Malou pomôckou je počet vetvičiek, ktorý si môžete odsledovať aj pri nízkych vianočných stromčekoch a porovnať si ich proporčne s vysokými umelými stromčekmi.
Malým pomocníkom pri výbere správnej výšky vianočného stromčeka je priestor do ktorého bude vianočný stromček umiestnený. Ak máte veľa miesta a vysoký strop, malý stromček sa tam stratí, vhodné bude vybrať si vysoký vianočný stromček s malou rezervou na umiestnenie špice a naopak, v malom alebo nízkom priestore vysoký stromček priestor pohltí a takýto stromček tam bude pôsobiť rušivo. 

mierky_2022.jpg

 UMELÉ GIRLANDY A VENCE


.... nové články doplníme už čoskoro.

 

Naspäť
Rýchly telefónny kontakt:
(421) 55 677 19 36